021-336.04.43; conferinte@hamangiu.ro

Radu Bufan

prof. univ. dr. UVT, profesor asociat la Facultatea de Drept a Universității din București, președinte al IFA România

Radu Bufan

prof. univ. dr. UVT, profesor asociat la Facultatea de Drept a Universității din București, președinte al IFA România

Biografie

Profesor universitar doctor, conducător de doctorat la Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara, unde preda Fiscalitate, Dreptul insolventei, Drept fiscal european, Drept fiscal si contabil. A inițiat masterul de Drept fiscal de la Facultatea de Drept a Universității din București, unde si preda si Teoria Generala a Dreptului Fiscal.

Este expert contabil al Corpului Experților Contabili si Contabililor Autorizați din Romania, consultant fiscal al Camerei Consultanților Fiscali, managing partner la firma de consultanta ABA din Timișoara si avocat membru al Baroului Timiș, specializat în dreptul fiscal. De asemenea este președinte si membru al International Fiscal Association, consultant științific al revistei de insolventa „Phoenix” și membru în consiliul de onoare al Revistei Române de Drept al Afacerilor.

A absolvit Facultatea de Științe Economice, Universitatea din Timișoara (1979), Facultatea de Drept, Universitatea București (1987). A obținut titlul științific de Doctor in drept, cu teza Procedura reorganizării si lichidării judiciare (Conducător științific – Prof. Dr. Stanciu D. Cărpenaru).

A publicat peste 80 de studii, articole si comunicări științifice, precum și mai multe cărți (singur sau în colaborare), dintre care amintim: Tratat de drept fiscal, vol. I. Teoria generală a dreptului fiscal (2016); Tratat practic de insolvență (2014); Codul fiscal comentat (2008); Drept fiscal al afacerilor (2003); Reorganizarea judiciara si falimentul (2001), Drept financiar (2000).

Profesorul Radu Bufan este inițiatorul Conferinței Naționale de Drept fiscal, organizată de Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Drept a Universităţii de Vest și International Fiscal Association România, în parteneriat cu Editura Hamangiu.

La ediția din 2017, va susține o comunicare cu tema: Este TVA un sistem „juridic”?