021-336.04.43; conferinte@hamangiu.ro

Philippe Malherbe

Prof. dr. la Universite catholique de Louvain Belgia;
Avocat în cadrul baroului Bruxelles;

Philippe Malherbe

Prof. dr. la Universite catholique de Louvain Belgia;
Avocat în cadrul baroului Bruxelles;
pmalherbe @ malherbe.law

Biografie

Philippe Malherbe este, în egală măsură, practician și universitar. Profesor la Université Catholique de Louvain (UCL), profesor invitat la Université de Paris-Est Créteil, este și avocat la Bruxelles (fost asociat al cabinetului de avocați Lidekerke și în prezent partener al tinerei firme de avocatură Malherbe Law).

Este licențiat în drept și economie la Universitatea Catholique de Louvain și deține un masterat la obținut la University of California at Berkeley. Are o vastă experiență în domeniul dreptului comercial si fiscal. Predă drept fiscal european și internațional la Université Catholique de Louvain (UCL), drept fiscal comparat ca și profesor invitat al Université de Paris-Est Créteil și dreptul european și internațional la Ecole Supérieure des Sciences Fiscales din Bruxelles.

Este autorul cărții „Elements of International Income Taxation” (editura Bruylant, 2015), carte ce a fost tradusă și în limba română sub numele „Elemente de drept fiscal internațional” sub editura Hamangiu.