021-336.04.43; conferinte@hamangiu.ro

Marilena ENE

avocat,
partener Rațiu & Rațiu,
cadru universitar asociat la Facultatea de Drept, UB și la Facultatea de Administrație Publică, SNSPA

Marilena ENE

avocat,
partener Rațiu & Rațiu,
cadru universitar asociat la Facultatea de Drept, UB și la Facultatea de Administrație Publică, SNSPA

Biografie

Marilena Ene, avocat, membră a Baroului București din anul 2000, partener în cadrul Societății de Avocați RAȚIU & RAȚIU.

Din anul 2014 cadru universitar asociat al Facultății de Drept, Universitatea din București în cadrul Departamentului de Drept Public, Disciplinele Drept Financiar Public și Drept Fiscal si din anul 2017 cadru universitar asociat al Facultății de Administrație Publică, Școala Naţională de Studii Politice și Administrative din București.

Marilena este licențiată a Facultății de Drept, Universitatea din București (2000) și a Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori, Academia de Studii Economice din București (2016).
În perioada 2009 – 2011 a urmat cursurile unui master în drept fiscal internaţional organizat de Vienna University of Economics and Business și de Institute for Austrian and International Tax Law, obţinând o diplomă LLM (Postgraduate Program in International Tax Law). Lucrarea de master „Protection of Permanent Establishments under the Fundamental Freedoms” a fost publicată în cadrul volumului “Permanent Establishments in International and EU Tax Law“, Editura Linde Verlag Wien, 2011.

În anul 2017 a finalizat cursurile Școlii Doctorale Multidisciplinare din cadrul Școlii Naţionale de Studii Politice și Administrative din București. Începând cu anul 2001 a publicat numeroase articole în reviste de specialitate și lucrări în volume colective și a participat în calitate de speaker la conferințe de specialitate naționale și internaționale, în România și în străinătate.