021-336.04.43; conferinte@hamangiu.ro

Mădălina Cotruț

av. specializat în drept fiscal internațional, Managing Partner Cursuri Drept Online

Mădălina Cotruț

av. specializat în drept fiscal internațional, Managing Partner Cursuri Drept Online

Biografie

Este avocat, lector IBFD/UVA LLM Amsterdam și profesor asociat la Facultatea de Drept a Universității din București, unde predă Drept fiscal internațional și european. Din anul 2015, este consultant al Băncii Mondiale, iar din anul 2012 este cercetător asociat principal la IBFD European Knowledge Group. Înainte de a se alătura IBFD, a lucrat pentru Deloitte Tax și o casă de avocatură de top din România, acordând consultanță în domeniul impozitării întreprinderilor și planificarea fiscală internațională pentru corporații multinaționale. În perioada 2005-2006 a fost OMV Research Fellow la Universitatea Economică din Viena – Institutul de Drept Fiscal austriac și internațional.

A absolvit Facultatea de Drept a Universității din București în anul 2002 și Masterul de Drept european al Universității Titu Maiorescu din București în anul 2007.

Este autor și managing editor la mai multe lucrări publicate de IBFD Amsterdam, cele mai recente fiind International Tax Structures in the BEPS EraAn analysis of anti-abuse measures (2015), ECJ Direct Tax Compass 2016. De asemenea, a publicat numeroase articole, în limbile română și engleză, în publicații de prestigiu, precum European Taxation Journal, Monitorul Fiscalității internaționale, Curierul Fiscal și Tribuna Economică.

Doamna Mădălina COTRUȚ, avocat specializat în drept fiscal internațional, Managing Partner Cursuri Drept Online va susține tema: Substanța necesară pentru societățile intermediare în structurile de optimizare fiscală