021-336.04.43; conferinte@hamangiu.ro

Mădălina Cotruț

Avocat în Baroul București

Mădălina Cotruț

Avocat în Baroul București

Biografie

Este avocat în Baroul București, specializat în drept fiscal internațional. De asemenea, este și consultant extern pentru diverse proiecte derulate de IBFD și Banca Mondiala și lector la Programul de Master de Drept Fiscal International implementat de IBFD și UVA în Amsterdam, precum și visiting lector la Programul de Master de Drept Fiscal organizat de Facultatea de Drept a Universității din București.

Înainte de a se alătura IBFD Amsterdam ca Principal Research Asociate pentru o perioada de 2 ani, a lucrat pentru Deloitte Tax România și Popovici, Nițu si Asociații Tax România, acordând consultanță în domeniul impozitării întreprinderilor și planificarea fiscală internațională pentru corporații multinaționale.

În perioada 2005-2006 a fost OMV Research Fellow la Universitatea Economică din Viena la Institutul de Drept Fiscal austriac și internațional. A absolvit Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București în anul 2002 și Masterul de Drept european al Universității Titu Maiorescu din București în anul 2007. Este autor și managing editor la mai multe lucrări publicate de IBFD Amsterdam, cele mai recente fiind International Tax Structures în the BEPS Era – An analysis of anti-abuse measures (2015), ECJ Direct Tax Compass 2016. De asemenea, a publicat numeroase articole, în limbile româna și engleză, în publicații de prestigiu, precum European Taxation Journal, Monitorul Fiscalității internaționale, Curierul Fiscal și Tribuna Economică.