021-336.04.43; conferinte@hamangiu.ro

Luisiana Dobrinescu

avocat,
partener fondator Dobrinescu Dobrev SCA,
cadru universitar asociat al Facultății de Drept – UB

Luisiana Dobrinescu

avocat,
partener fondator Dobrinescu Dobrev SCA,
cadru universitar asociat al Facultății de Drept – UB

Biografie

Luisiana Dobrinescu are dublă pregătire academică, fiind absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității București și a Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune, din cadrul Universității Titu Maiorescu.

Cu o experiență de 17 ani în dreptul fiscal, ofer consultanță în domeniul fiscalității, asistență pe perioada inspecțiilor fiscale și a controalelor antifraudă, asistență în formularea contestațiilor prealabile și a acțiunilor de contencios administrativ-fiscal.

Specializările și pasiunile mele profesionale sunt taxa pe valoarea adăugată și procedura fiscală. În această calitate, sunt membru a VAT Forum Bruselles și a comisiilor tehnice organizate de Camera de Comerț a Americii în raport cu Ministerul Finanțelor Publice. A fost implicată în trei dosare fiscale în care s-a pronunțat deja Curtea de Justiție a Uniunii Europene (C-249/12 Tulică și Plavoșin, C-55/16 EvoBus și C-392/16 Dumitru Marcu) și în două proceduri de infringement (dosare EU PILOT) împotriva României, toate acestea vizând probleme de TVA.

Participă frecvent în calitate de lector la conferințe și seminarii de fiscalitate și public online și pe blog numeroase articole de specialitate, dintre care majoritatea sunt republicate și în secțiunea de Articole a acestui website.

De asemenea, este co-autor al:

Codului de Procedură fiscală, comentariu pe articole, coord. Cosmin F. Costaș, Editura Solomon, 2016; manualului de Drept fiscal ediția a III-a, coord. Dan Șova, Editura Solomon, 2017; revistei de specialitate Tax Magazine.

Încă din anul 2016 are privilegiul de a fi considerată ca unul dintre cei mai buni specialiști români în drept fiscal, de către publicația Chambers and Partners.

Experiență:

lector al seminariilor de Drept Fiscal din cadrul Facultății de Drept, Universitatea București, 2017 – prezent;
Dobrinescu Dobrev SCA, asociat fondator, 2012 – prezent;
Biriș Goran SCA, Senior associate, 2007 – 2012 (impozite directe şi indirecte, asistenţă şi reprezentare în inspecţia fiscală, contestaţii fiscale)
Finconta SRL, jurist, 2001 – 2007 (proceduri fiscale, consultanţă juridică pentru audit financiar şi expertiză contabilă)
Studii:

Doctorand în drept fiscal, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest Timișoara, 2017 – prezent;
Programul de masterat în drept fiscal, Facultatea de Drept, Universitatea București, promoția 2012-2013;
Facultatea de Contabilitate şi Informatică de Gestiune, Universitatea „Titu Maiorescu”, Bucureşti, promoția 2007 – 2010
Facultatea de Drept, Universitatea din București promoția 1996 – 2000
Liceul „Mihai Viteazul”, promoția 1992 – 1996, Slobozia

În cadrul Conferinței Naționale de Drept Fiscal – 2018, va susține comunicarea cu titlul: Cotele de TVA – livrări complexe de bunuri și servicii. Regularizări