021-336.04.43; conferinte@hamangiu.ro

Ioana Maria COSTEA

avocat;
profesor la Facultatea de Drept a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași

Ioana Maria COSTEA

avocat;
profesor la Facultatea de Drept a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași

Biografie

Este cadru didactic al Facultății de Drept, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, disciplina Drept financiar. Din anul 2010, este avocat definitiv, membru al Baroului Iaşi.

A studiat la Facultatea de Drept a Universității Alexandru Ioan Cuza”, Iași, finalizate cu licenţă în Drept în anul 2004; diplomă de studii aprofundate, Ştiinţe penale – 2005 și diplomă de doctor în științe juridice în anul 2010 cu teza de doctorat Complementaritate si subsidiaritate în combaterea evaziunii fiscale, sub coordonarea prof. Tudorel Toader.

A publicat, singura sau in coautorat: Drept financiar. Note de curs, conform noului Cod fiscal si noului Cod de procedura fiscala, 2016; Curs de drept financiar, 2 editii, 2013, 2015; Inspectia fiscala. Ghid practic pentru persoanele juridice si fizice, 2014; Optimizarea fiscala. Solutii, limite, jurisprudenta, 2011; Combaterea evaziunii fiscale si frauda comunitara, 2010; Dictionarul personalitatilor juridice (in colaborare cu Tudorel Toader si Dan Constantin Mata), 2008. A mai publicat studii si articole in reviste nationale de prestigiu, precum si in volume indexate in baze de date internationale.