021-336.04.43; conferinte@hamangiu.ro

Gheorghe Piperea

Prof. univ. dr. - Facultatea de Drept a Universității din București. Tema: De ce este necesar și ce ar trebui să cuprindă un nou cod comercial român?

Gheorghe Piperea

Prof. univ. dr. - Facultatea de Drept a Universității din București. Tema: De ce este necesar și ce ar trebui să cuprindă un nou cod comercial român?

Biografie

Gheorghe Piperea este fondatorul SCA „Piperea & Asociații”.

Experienta profesională a fondatorului SCA „Piperea & Asociații” are la baza o solidă pregatire teoretică. Este doctor în drept al Universității din București și al Universității Sorbonne I – Pantheon din Paris, teza sa de doctorat „Acquis-ul comunitar european în domeniul societăților comerciale și al pieței de capital”, fiind punctata cu calificativ maxim de cele două universități.

Gheorghe Piperea este profesor de drept la Facultatea de Drept din Bucuresti, conducator de doctorate in domeniul dreptului si autor sau co-autor al unor lucrari de referinta in doctrina legala si judiciara romaneasca, publicând mai multe cursuri, comentarii, monografii si articole de specialitate pe domenii cum sunt societatile comerciale, piata de capital, insolventa, dreptul transporturilor, codul civil si de procedura civila, fiind prezent in calitate de analist si comentator si in paginile publicatiilor mass-media curente.

Gheorghe Piperea a contribuit Pro Bono in mod considerabil la evolutia si perfectionarea sistemului legal roman prin elaborarea unui numar mare de proiecte de acte normative privitoare la afaceri : societati comerciale, intreprinderi individuale si familiale, clauze abuzive in contractele comerciantilor cu simplii particulari, concordat preventiv, insolventa, faliment personal, organizarea profesiei de practician in insolventa si mediere.
Cu o experiență profesională de peste 20 ani în domeniul juridic, Gheorghe Piperea este creator de curente si de modele de practica legala si jurisprudentiala, inovatiile si solutiile gindite si aplicate impreuna cu echipa sa de la Piperea si asociatii fiind un motor al dezvoltarii dreptului afacerilor in Romania ultimilor 10 ani.