021-336.04.43; conferinte@hamangiu.ro

George Alexandru LAZĂR

Asistent univ. dr. - Facultatea de Drept a Universității din București
George Alexandru Lazar

George Alexandru LAZĂR

Asistent univ. dr. - Facultatea de Drept a Universității din București

Biografie

Studii:
A absolvit Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca în anul 2013 și programul de Master de Drept Privat din cadrul Universității din București în 2016. În anul 2021 a obținut titlul de doctor în drept cu teza intitulată Pedepsele aplicabile persoanelor juridice.

Activitate profesională:
Este judecător la Judecătoria Sectorului 4 București (din 2015), colaborator extern al Departamentului de Drept Penal al Facultății de Drept a Universității din București, fiind titular de seminare la materia Drept penal. Partea generală (din 2016), și secretar al revistei Analele Universității din București – Seria Drept (din 2020).

Dintre publicații, amintim:  Drept penal. Partea generala. Caiet de seminar (coautor), Ed. Hamangiu, 2022; Poprirea. O tripla perspectiva – civila, fiscala si penala (coautor), Ed. Hamangiu, 2021; Executarea silita in temeiul contractelor de credit. Practica judiciara comentata (coautor), Ed. Universul Juridic, 2021; Sistemul sanctionator aplicabil persoanelor juridice, Ed. Universul Juridic, 2021; Raspunderea penala a persoanei juridice. O institutie transatlantica. De la evaluarea vinovatiei la aplicarea si executarea sanctiunilor (coordonator-coautor), Ed. Solomon, 2021; Raspunderea penala a persoanei juridice. Caiet de seminar (coautor), Ed. C.H. Beck, 2021; Admitere in magistratura si avocatura. Ghidul candidatului. Teste grila si minispete (coautor), Ed. Universul Juridic, 2019; Titlurile executorii, Ed. Universul Juridic, 2018. De asemenea, este autor al unor studii si articole publicate in reviste de specialitate.