021-336.04.43; conferinte@hamangiu.ro

Dr. Vladimir Marinescu

Avocat, membru al Biroului Timiș

Dr. Vladimir Marinescu

Avocat, membru al Biroului Timiș

Biografie

Dr. Vladimir Marinescu este membru al Uniunii Barourilor din Romania – Baroul Timiş și Membru al IFA (International Fiscal Association) filiala România.

A absolvit Facultatea de Drept şi ştiinţe administrative din cadrul Universității de Vest din Timişoara (2005) și a urmat cursurile unui masterat în specializarea Dreptul Afacerilor al Facultăţii de Drept şi ştiinţe administrative. Este doctor în Drept al Facultăţii de Drept, la Universitatea de Vest din Timişoara din anul 2018. Este asistent universitar colaborator la Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor, Universitatea de Vest din Timişoara, Departamentul Finanţe – Disciplina Drept. Este de asemenea colaborator al programului de masterat Dreptul Afacerilor Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timişoara.

În perioada Octombrie 2012 – Decembrie 2014 a fost director de cursuri în catedra de drept public/Sef birou drept fiscal la Academy of European Law (Academia de drept European) din Trier/Germania, unde a conceput, organizat şi realizat seminarii și conferinţe în special în materia dreptului fiscal dar și în materia protecţiei datelor cu caracter personal şi a dreptului comerţului internaţional – din perspectiva dreptului public.

În perioada 2005-2006 a fost Redactor Extern/Colaborator permanent/Responsabil rubrica impozite indirecte al Revistei Curierul Fiscal, Ed. C.H. Beck Bucureşti; în perioada lanuarie 2006 – august 2008 a fost Şef rubrică TVA/Redactor Extern/Colaborator permanent la Revista Romana de fiscalitate, editura Rentrop & Straton – Bucureşti; lanuarie 2008 – Decembrie 2008 Redactor Extern/ Colaborator permanent la Revista Romana de TVA, Editura Rentrop & Straton – Bucureşti iar în perioada August 2008-Martie 2009, Membru Fondator, Colaborator permanent şi redactor extern al Revistei Monitorul Fiscalităţii Internationale, Editura Wolters Kluwer – Bucureşti.

Documente în format PDF:

Dr. Vladimir Marinescu este avocat pledant, dar face și consultanță fiscală în special pe domeniul TVA.