021-336.04.43; conferinte@hamangiu.ro

Dr. Mirela CĂLUGĂREANU

Director general al Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul ANAF

Dr. Mirela CĂLUGĂREANU

Director general al Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul ANAF

Biografie

Mirela Călugareanu deține o experienta profesionala solida, de aproximativ 26 de ani, in domeniul finantelor. Face parte din Consiliul de Administratie al CEC Bank, în calitate de membru, din 12.12.2017. Incepand cu iulie 2017, ocupa functia de presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

In perioada 2001-2017, a ocupat mai multe posturi de conducere in domeniul finantelor publice: director executiv si director executiv adjunct colectare – Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Municipiul Bucuresti, director general adjunct colectare – Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, sef adjunct – Administratia Finantelor Publice Sector 1, sef serviciu Inspectie fiscala – Directia Generala a Finantelor Publice Municipiul Bucuresti. Anterior, a activat ca inspector de specialitate in Administratia Financiara Sector 1 si consilier fiscal in cadrul SC Finexpert SRL.

A absolvit Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, precum si cursuri postuniversitare in Managementul Institutiilor Publice, in cadrul aceleiasi institutii de invatamant. Are doctoratul in finante obtinut in ianuarie 2018.

Pregatirea sa academica a fost completata de cursuri si programe de perfectionare profesionala, obtinand certificari de: expert contabil, formator, consultant fiscal.

Doamna Calugareanu este autor si coautor a peste 25 de articole publicate in reviste de specialitate pe domeniul fiscal. A participat, de asemenea, la numeroase sesiuni stiintifice si conferinte pe teme economice in tara si strainatate.

Tema: Aplicabilitatea procedurii medierii în dreptul fiscal românesc