021-336.04.43; conferinte@hamangiu.ro

Dr. Gheorghe Matei

Partener Leaua&Asociații;
Profesor asociat în cadrul UB

Dr. Gheorghe Matei

Partener Leaua&Asociații;
Profesor asociat în cadrul UB

Biografie

Dr. Gheorghe Matei are o bogată experiență în analiza problemelor de drept fiscal și litigii de drept fiscal, la toate nivelurile de jurisdicție.

Cunoștințele aprofundate de drept financiar și fiscal, a legislației române in aceste domenii, au asigurat succesul în acordarea asistentei juridice pentru companii din România si străinătate, precum și pentru instituții publice din țară. A deținut pentru o perioada mai mare de 10 ani funcții publice înalte, fiind inclusiv Directorul General al Direcției Generale Juridice din cadrul Ministerului de Finanțe timp de 5 ani.

A fost implicat in redactarea/avizarea unor importante proiecte de acte normative si coordonând activitatea de contencios a instituției în care a funcționat. Este licențiat al Facultății de Drept a Universității din București și a obținut titlul de doctor la Universitatea de Vest din Timișoara. Preda cursul de master Impozitarea persoanelor juridice organizat de Facultatea de Drept a Universității din București si este autor sau coautor al unor articole, studii si cronici apărute în reviste de prestigiu, în principal in domeniul dreptului financiar si fiscal