021-336.04.43; conferinte@hamangiu.ro

Daniel Deak

Prof. dr. Universitatea Corvinus din Budapesta

Daniel Deak

Prof. dr. Universitatea Corvinus din Budapesta

Biografie

Originar din Transilvania, unde își petrece cu regularitate vacanțele de vară, Daniel Deak este profesor de drept fiscal în cadrul Universității Corvinus din Budapesta Ungaria și, fără îndoială, cel mai mare specialist în fiscalitate din țările Europei de Est.

În anul 1998 a fost președintele fondator la filialei din Ungaria a Asociației Internaționale de Fiscal. În afară de activitatea sa didactică, domnul profesor Daniel Deak este un invitat constant, în calitate de expert, al multor instituții ungare precum Ministerul Ungar de Finanțe, Ministerul Ungar de Justiție și al Directoratului General pentru Impozitate și Uniune Vamală (DG TAXUD) și pentru Piața Internă și Servicii (MARKT) din cadrul Uniunii Europene. În această calitate de expert, a avut șansa să promoveze legislația în materie fiscală a Ungariei dar și a Uniunii Europene.

Ca avocat a reprezentat clienți în procese de răsunet în fața Curții de Justiție de la Luxembourg.

În ultimul deceniu, prof. Daniel Deak s-a implicat în multe mișcări sociale specializându-se în protecția drepturilor fundamentale. În ultimii 10 ani acesta a publicat peste 40 de articole în reviste din Ungaria, dar și din străinătate.