Dan Manolescu
Biografie
În prezent este preşedintele Camerei Consultanţilor Fiscali și Tax Partner în cadrul Soter & Partners; din ianuarie 2013 și până în august 2015 a îndeplinit funcția de secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice, responsabil de coordonarea elaborării legislației, politicilor și reglementărilor fiscale și contabile. A coordonat procesul de rescriere a Codului fiscal si a Codului de procedură fiscală, acte normative care au intrat în vigoare începând cu anul 2016.
Domnul Manolescu a ocupat diferite poziții în structurile de conducere ale unor instituții financiare cum ar fi: membru al CA al CEC Bank SA în perioada 2015-2016, membru al CA al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii în perioada 2013-2015, iar în aprilie 2016 a fost ales membru în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom SA.
Are o expertiza îndelungată si cunoștințe vaste în domeniul contabil si fiscal, atât în ceea ce privește legislația națională cât și cea internațională, fiind implicat în proiecte complexe cum ar fi: privatizări, restructurări, eficientizarea planificării fiscale a activității operatorilor economici.
A absolvit Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice din București, în anul 1998, precum și Facultatea de Drept a Universității din Craiova, în anul 2012; este Doctor în economie, titlu acordat de Academia de Studii Economice din București. A obținut calitatea de Consultant Fiscal în anul 2007, ulterior deținând și funcția de Vicepreședinte al Camerei Consultanților Fiscali. Din anul 2008 deține si calitatea de Auditor Financiar.
În anul 2016 a primit titlul de Eisenhower Fellow, acordat de Fundația Eisenhower Fellowships, organizație non-profit si non-partizana înființată în anul 1953, care are ca obiective dezvoltarea colaborării internaționale si leadership-ului prin dialog, schimbul de informații si de idei între liderii din întreaga lume.
Domnul Dan Manolescu va susține prezentarea cu tema: VAT Gap – România „campioană”?