021-336.04.43; conferinte@hamangiu.ro

Ciprian PĂUN

avocat, profesor la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai

Ciprian PĂUN

avocat, profesor la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai

Biografie

Este conferențiar universitar la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai și avocat în Baroul Cluj recomandat de Camera de Comerț și Industrie a Austriei şi avocat recomandat de Ambasada Germaniei.

Domnul Păun este coordonatorul PCA LAW OFFICE, specializat în domeniul dreptului fiscal şi comercial. În perioada 2007-2008 a fost OMV Research Fellow la Universitatea Economică din Viena – Institutul de Drept Fiscal austriac și internațional. Din 2009 până în 2014 a fost profesor asociat la Plymouth State University din SUA, unde a predat cursul de Legal Environment of International Business MBA online. În perioada 2013-2015 a fost profesor asociat la Ecole de Management de Caen, unde a predat cursul de EU Business Law. Din anul 2012 este profesor asociat la Facultatea de Drept a Universității din București, unde a predat cursul de Impozit pe venit la Masterul de Drept fiscal, iar acum susţine cursul de Drept fiscal al Uniunii Europene în cadrul aceluiaşi masterat. Din anul 2016 este profesor asociat la Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Drept, Masteratul de Drept Fiscal.

Pentru activitatea didactică desfăşurată a primit în anul 2011 Premiul „Profesor Bologna” din partea ANOSR (Asociaţia Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România).

A absolvit Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, precum și Facultatea de Istorie a aceleiași universități, în anul 2001. Din 2002 este Master în Drept german, Dreptul comunitar al afacerilor, la Westfälische Wilhelms-Universität, Münster, Germania, MASTER Legum Lega Magister, iar din 2008 este doctor în drept al Facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai.

Ciprian Păun este autor unic a 6 cărţi, coautor la 10 cărţi publicate în ţară şi străinătate şi autor a peste 80 de articole publicate în reviste şi periodice în România, Austria, Germania, Marea Britanie, SUA, Franţa, Olanda şi este expert în mai multe proiecte europene vizând îmbunătăţirea sistemului fiscal european.

Domnul Ciprian PĂUN, avocat, profesor la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai, va susține comunicarea cu tema: Aplicarea principiilor dreptului UE în sfera impozitării directe