021-336.04.43; conferinte@hamangiu.ro

Ciprian PĂUN

Conf. univ. dr. - UBB
Profesor asociat al Universității Plymouth SUA

Ciprian PĂUN

Conf. univ. dr. - UBB
Profesor asociat al Universității Plymouth SUA

Biografie

Este avocat definitiv, coordonator în cadrul Casei de Avocatură „Păun Ciprian și Asociații” și este membru al Baroului Cluj din anul 2006.

Absolvent al Facultăţii de Drept, Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca (2001), a urmat cursurile unui masterat cu specializarea Drept European, la Westfaelische Wilhelms- Universitaet , Germania, absolvit cu Magna Cum Laude. Autorul este doctor în Drept la Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, cu teza Îmbogatirea fără justă cauză. Studiu comparativ în dreptul român și german. (2008).

Ciprian Păun este absolvent și al Facultății de Istorie-Filozofie a Universității Babeș-Bolyai (2001) și este Master of Arts în Studii Germane al Universității Babeș-Bolyai. Este conferențiar universitar doctor la Facultatea de Științe Economice a Universitații Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, fiind titularul cursurilor de Drept Fiscal şi Dreptul afacerilor.

Începând cu anul 2011, este fondator al programului de masterat Drept Fiscal la Facultatea de Drept Universității București, iar din 2012 a predat cursurile de Impozitarea persoanei fizice și Drept fiscal european în cadrul Masteratului de Drept Fiscal al Facultății de Drept a Universității București. Ciprian Păun a fost asistent-cercetător la Institutul de Drept fiscal Austriac și Internațional de sub egida Universității Economice din Viena (Austria) în perioada martie 2007 – februarie 2008 unde a fost beneficiarul unei burse OMV RESEARCH FELLOW. Din anul 2009 este profesor asociat la Plymouth State University (SUA) unde predă cursul de Legal Environment of International Business (MBA – International Business – Online Course). Din 2013 este profesor asociat la Ecole de Management de Normandie (Caen-Le Havre) unde preda cursul de EU BUSINESS LAW. A mai fost profesor invitat la Universitatea din Regensburg (Germania), 2013. Este unic autor a 6 cărţi, coautor la 10 cărţi publicate în ţară şi străinătate şi autor a peste 80 de articole publicate în reviste şi periodice în România, Austria, Germania, Marea Britanie, SUA, Franţa, Olanda.

Documente în format PDF: