021-336.04.43; conferinte@hamangiu.ro

Ciprian PĂUN

Conf. univ. dr. - Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai. Tema: Conducerea societăților pe acțiuni de la alegere sau numire până la validarea calității de către ASF. Concilierea reglementărilor speciale ale pieței de capital cu regulile mandatului

Ciprian PĂUN

Conf. univ. dr. - Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai. Tema: Conducerea societăților pe acțiuni de la alegere sau numire până la validarea calității de către ASF. Concilierea reglementărilor speciale ale pieței de capital cu regulile mandatului

Biografie

Domnul Păun Ciprian este avocat definitiv, coordonator în cadrul Casei de Avocatură „Păun Ciprian și Asociații” și este membru al Baroului Cluj din anul 2006.

Studii:

Absolvent al Facultăţii de Drept, Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca (2001), a urmat cursurile unui masterat cu specializarea Drept European, la Westfaelische Wilhelms- Universitaet , Germania, absolvit cu Magna Cum Laude. Autorul este doctor în Drept la Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, cu teza Îmbogatirea fără justă cauză.
Studiu comparativ în dreptul român și german. (2008). Ciprian Păun este absolvent și al Facultății de Istorie-Filozofie a Universității Babeș-Bolyai (2001) și este Master of Arts în Studii Germane al Universității Babeș-Bolyai.

Activitate universitară:

Ciprian PĂUN este conferențiar universitar doctor la Facultatea de Științe Economice a Universitații Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, fiind titularul cursurilor de Drept Fiscal şi Dreptul afacerilor. Începând cu anul 2011, este fondator al programului de masterat Drept Fiscal la Facultatea de Drept Universității București, iar din 2012 a predat cursurile de Impozitarea persoanei fizice și Drept fiscal european în cadrul Masteratului de Drept Fiscal al Facultății de Drept a Universității București. Ciprian Păun a fost asistent-cercetător la Institutul de Drept fiscal Austriac și Internațional de sub egida Universității Economice din Viena (Austria) în perioada martie 2007 – februarie 2008 unde a fost beneficiarul unei burse OMV RESEARCH FELLOW. Colaborează în continuare cu această instituţie pentru diverse proiecte de cercetare la nivel european. A fost raportor pentru aplicabilitatea în dreptul fiscal român a mai multor directive europene în cadrul unor proiecte de consultare publică inițiate de Comisia Europeană. Din anul 2009 este profesor asociat la Plymouth State University (SUA) unde predă cursul de Legal Environment of International Business (MBA – International Business – Online Course). Din 2013 este profesor asociat la Ecole de Management de Normandie (Caen-Le Havre) unde preda cursul de EU BUSINESS LAW. A mai fost profesor invitat la Universitatea din Regensburg (Germania), 2013.

Ciprian Păun este autor unic a 6 cărţi, coautor la 10 cărţi publicate în ţară şi străinătate şi autor a peste 80 de articole publicate în reviste şi periodice în România, Austria, Germania, Marea Britanie, SUA, Franţa, Olanda.

Activitatea profesională:

Ciprian Păun este avocat definitiv din anul 2006, membru al Baroului Cluj, cu dreptul de a pleda la toate instanţele din România, avocat recomandat de Camera de Comerț și Industrie a Austriei, avocat recomandat de Ambasada Germaniei.

Ciprian Păun a consiliat în domeniul comercial, fiscal şi bancar persoane fizice și societăţi ce activează în sectorul petrolier, financiar-bancare, comerţ, IT, real estate, piaţa de capital societăţi din Germania, SUA, Marea Britanie, Elveţia, Spania, Austria, Ungaria, Cipru, Turcia, Suedia, Olanda, Belgia, Polonia, Italia, Grecia.