021-336.04.43; conferinte@hamangiu.ro
  • Lansare Învățământul juridic la Universitatea din Iași

Editura Hamangiu vă invită să participați la evenimentul de lansare a cărții Învățământul juridic la Universitatea din Iași. Fragmente de istorie – autor Dan Constantin Mâță.


Data

joi, 22 februarie 2024între orele 16.30                                                                                                        


Loc

Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iaşi,  Sala „Bogdan Petriceicu Haşdeu”

Alături de autor, vor vorbi:

Conf. univ. dr. Ioan Milică,  director general al BCU „Mihai Eminescu” Iași;

Prof. univ. dr. Valeriu M. Ciucă, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Drept;

Dr. Cătălin Botoșineanu, Arhivele Naționale ale României, Serviciul județean Iași

Lansare va avea loc la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iaşi,  Sala „Bogdan Petriceicu Haşdeu”, joi, 22 februarie 2024, ora 16:30.

 

Din rațiuni organizatorice, vă rugăm să confirmați prezența dumneavoastră prin completarea formularului de participare de mai jos.

 

Vă așteptăm cu drag! 

Despre carte

Prezenta lucrare nu este o istorie oficială și nici una completă a Facultății de Drept din Iași. Ea reprezintă rodul unor acumulări și reflecții succesive pe parcursul a peste un deceniu și jumătate. Am considerat necesar ca acestea să fie strânse în paginile unui volum, care să expună profesorilor, cercetătorilor, studenților, absolvenților, precum și tuturor celor interesați de istoria celei mai vechi facultăți de drept din țară o prezentare cât mai completă a devenirii sale istorice în primul veac de existență.

Abordarea urmărește să fie exhaustivă, astfel încât, în afară de problemele de natură administrativă și de organizare a învățământului juridic, cititorul să surprindă și ceva din spiritul pe care s-a clădit această facultate, emblematică pentru învățământul nostru superior. Sunt redate, astfel, figuri de profesori, unii azi pe nedrept uitați, realizări frumoase și momente mai dificile, la nivel colectiv sau individual, dar și aspecte mai puțin cunoscute din viața studenților, în absența cărora orice efort academic ar rămâne steril.

Invatamantul juridic la Univ. din Iasi. Fragmente de istorie_Mata


Înscrieri

Nume și prenume participant (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Ne puteți contacta la:
Email: conferinte@hamangiu.ro
Telefon: 021-336.04.43; 031-805.80.20