021-336.04.43; conferinte@hamangiu.ro

Dumitru Dobrev

Avocat dr.. Tema: O radiografie a legii insolvenței persoanei fizice

Dumitru Dobrev

Avocat dr.. Tema: O radiografie a legii insolvenței persoanei fizice

Biografie

Domnul Dumitru Dobrev are o experiență de 13 ani în litigii de drept privat, contencios administrativ, arbitraj intern și internațional.

Este specializat în domeniul proprietății industriale și al drepturilor de autor, fiind consilier IP din 2006, fiind membru al Consiliului de Conducere al Camerei Naționale a Consilierilor în proprietate industrială din România, unde a ocupat poziția de șef al comisiei legislative (2013-2015). Ariile predilecte de practică sunt litigiile în materia restituirii proprietăților, contenciosul mediului și urbanismului, antrepriză în construcții și FIDIC, precum și în materia insolvenței (fiind practician în insolvență din 2006).

A scris și publicat numeroase articole și comentarii jurisprudențiale în calitate de cercetător științific la Institutul de Cercetări Juridice „Andrei Rădulescu” al Academiei Române și de director științific al Revistei Române de Dreptul Afacerilor.

Experienţă:

Biriș Goran SCA, avocat colaborator, 2009 – 2012 (litigii, insolvenţă, proprietate intelectuală)
Leaua și Asociatii SCA (fosta Tănăsescu, Leaua, Cadar şi Asociatii), avocat colaborator, 2007 – 2009 (avocatură pledantă şi consultanţă de proprietate intelectuală)
Vilău & Mitel SCA, avocat colaborator, 2006 – 2007 (litigii civile, comerciale şi administrative)
Asistent universitar la Universitatea „Mihail Kogălniceanu” din Iaşi, ca asistent al conf. dr. Maria Gaiţă, la disciplinele Drepturi reale şi Teoria generala a obligaţiilor.

Studii:

Doctor în drept la Institutul de Cercetări Juridice „Andrei Rădulescu” al Academiei Române.
Institutul Franco-Român de Drept Internaţional al Afacerilor „Nicolae Titulescu – Henri Capitant”, Universitatea Bucureşti – Université Paris I Panthéon Sorbonne, Masterat, 1999-2000.
Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi, promoţia 1998
Facultatea de Horticultură din cadrul Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, Iaşi, promoţia 1993