021-336.04.43; conferinte@hamangiu.ro

Dr. Gheorghe Matei

Partener Leaua&Asociații;
Profesor asociat în cadrul UB

Dr. Gheorghe Matei

Partener Leaua&Asociații;
Profesor asociat în cadrul UB

Biografie

Dr. Gheorghe Matei are o bogată experiență în analiza problemelor de drept fiscal și litigii de drept fiscal, la toate nivelurile de jurisdicție.

Cunoștințele aprofundate de drept financiar și fiscal, a legislației române in aceste domenii, au asigurat succesul în acordarea asistentei juridice pentru companii din România si străinătate, precum și pentru instituții publice din țară. A deținut pentru o perioada mai mare de 10 ani funcții publice înalte, fiind inclusiv Directorul General al Direcției Generale Juridice din cadrul Ministerului de Finanțe timp de 5 ani.

A fost implicat in redactarea/avizarea unor importante proiecte de acte normative si coordonând activitatea de contencios a instituției în care a funcționat. Este licențiat al Facultății de Drept a Universității din București și a obținut titlul de doctor la Universitatea de Vest din Timișoara. Preda cursul de master Impozitarea persoanelor juridice organizat de Facultatea de Drept a Universității din București si este autor sau coautor al unor articole, studii si cronici apărute în reviste de prestigiu, în principal in domeniul dreptului financiar si fiscal.

Documente în format PDF: