021-336.04.43; conferinte@hamangiu.ro

Camelia TOADER

judecător la Curtea de Justiție a Uniunii Europene

Camelia TOADER

judecător la Curtea de Justiție a Uniunii Europene

Biografie

Licenţiată în drept la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Drept, secţia de Ştiinţe juridice, Camelia Toader îşi ia doctoratul cu lucrarea „Evicţiunea în contractele civile şi comerciale”.

Îşi începe cariera ca judecător la Buftea şi Judecătoria sectorului VI Bucureşti, în 1992 este admisă în Baroul Bucureşti pentru ca, între 1997-199 să fie consilier juridic şi şef al serviciului integrare europeană din Ministerul Justiţiei. În 2000 este profesor invitat la Universitatea Economică din Viena, Institutul de Drept Civil şi Comercial, între 1999-2007 fiind judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justriţie, secţia civilă şi proprietate intelectuală. În 2011 este din nou profesor invitat la Universitatea din Viena (fiind, din 1992 până în prezent, profesor de drept civil şi drept european al contractelor la Facultatea de drept din Universitatea Bucureşti.

De la 1 ianuarie 2007 până în prezent este Judecător în cadrul Curţii Europene de Justiţie cu sediul în Luxemburg. Este autoarea unui număr impresionant de lucrări de specialitate (monografii, articole, studii, manuale de specialitate a căror enumerare, pe titluri, ocupă patru pagini în format A4).

Doamna Camelia TOADER va susține tema: Cooperarea dintre judecatorul european național și judecătorul european unional – Procedura întrebării preliminare în materie de TVA